Dette indlæg er en redegørelse for den store misforståelse der er om den nye lovgivning vedr. eftermontering af LED Pærer, vi har en uddybende forklaring af den nye lovgivning her:

Tilsyneladende er der en stor udbredt mistoforståelse omkring den nye lovgivning, derfor er jeg simpelthen nød til at lave dette indlæg, da kommunikationen åbenbart ikke er ligetil for alle 🙂

D. 20 December 2023 udsendes der en nye “Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. – Nr.: 2040” – altså en ny bekendtgørelse fra færdselsstyrelsen om ændringer i forhold til lovgivning og syn –

Punkt 6A omhandler her eftermontering af LED pærer i lygter som ikke er godkendt til LED – det værende eksempelvis halogen eller andet.

Den oprindelige skrivelse Nr.: 2040

AFSNIT 6
6a. Montering af LED-lyskilder uden E-godkendelse i e-godkendt køretøj
Ifølge gældende regler for lygter til belysning er det ikke tilladt at anvende anden lampe (lysikilde) end den, som lygten er beregnet til eller e- eller E-godkendt med.
Ny mulighed for godkendelse af LED-lyskilde i lygter til belysning………”

Bemærk den første linie her:
6a. Montering af LED-lyskilder uden E-godkendelse i e-godkendt køretøj”

Det er i denne linie der har indsneget sig en lille fejl, fordi der står “i et e-godkendt køretøj” og dette er fuldstændig irrelevant eftersom en E-Godkendt lygte altid vil være monteret på et E-Godkendt køretøj – derfor skriver Færdselsstyrelsen ud til synshallerne d. 21 eller 22. December (kan nogen verificere?) kl 11.37 følgende besked:


Kopi af mail til synshallerne:

“Køre synsvirksomheder

Der havde sneget sig en fejl ind i samlemeddelelsens pkt. 6a om LED-lygter.

Der stod noget om e-godkendt køretøj, men det er sådan set irrelevant, for dels skal biler generalt have e-/E-godkendte nærlyslygter og lamper (lyskilder) allerede fra 1/1-1971, og dels står der følgende tekst i Vejledningen om syn af køretøjer vedrørende lygter til belysning (pkt. 6.02.001 (2), side 180):

Det er ikke tilladt at anvende anden lampe (lyskilde) end den, som lygten er beregnet til eller e- eller E-godkendt med.

Den rettede Meddelelse (uden noget om e-godkendt køretøj) er lagt op på vores hjemmeside, og den er også vedhæftet her.

Glædelig jul og godt nytår”

Den store misforståelse / fortolkning

Det Fstyr prøver at forklare her er blot at der har sneget sig en ligegyldig fejl ind vedrørende der IKKE skulle stå “i e-godkendt køretøj” – det nye dokument er fuldstændigt identisk – blot uden denne sætning = det har ingen ændring eller betydning for lovgivningen – det er udelukkende en formulerings ændring!

Facebook kommentarer